lørdag den 24. november 2012

Sociale medier, kunst, pædagogik og andet.

Efter et oplæg omkring æstetisk virksomhed i gadebilledet, udenfor gallerierne og i pædagogisk praksis skulle vi lave en hurtig lille gruppe opgave under temaet; æstetisk virksomhed i pædagogisk praksis og gerne nogle sociale medier ind over. Altså det hele på 1 time :-)

Vi valgte at lave et lille forløb, som blev en måde at promovere eksempelvis en begivendehed eller kunstværker på, i pædagogisk praksis, eksempelvis klubber, hvor iphones/smartphones er hverdag.

Ved hjælp af en QR kode, kan man hurtigt linke direkte til den film, sang, billede, tekst eller andet, man gerne vil dele med sine venner eller unge på klubben.

Vi valgte at lave en "Pingvin march", hvor vi lavede nogle origami pingviner, der skulle placeres rundt på institutionen, med QR koder på, så man kunne scanne og komme videre til selve filmen i vores tilfælde. Men det kunne være hvad som helst man kom videre til. Stille små nisser op undt omkring, med QR koder der sender videre til invitation til julefest?

En QR kode er meget nem at lave. Du copypaster bare din adresse ind i adresse feltet og trykker "lav QR kode". Så har du din kode du kan sende til facebook, eller gemme og printe ud.
Brug eksempelvis denne her side http://www.qrstuff.com/

Prøv denne her kode, og se om du kommer videre til vores pingvin film ?



Filmen er lavet i Timelapse, en gratis app til iphone. Super nem at bruge, og kan både lave, son navnet indikerer, timelapse film og stopmotion, ved at indstille den til, kun at tage et billede per tryk. 
 

1 kommentar:

  1. Jeg kan enormt godt lide at ideen knytter noget 'hånd'værksmæssigt som origami sammen med en ligeledes skabede digital aktivitet med stopmotion, så man giver det man har lavet liv - som så kan få et efterliv i sociale medier. Der er rigtig neget potentiale i det her. Og så kun på en time :-) :-)

    SvarSlet