mandag den 9. december 2013

Inspirationsworkshop - Apps til sociale historier, hos Social IT Lab.

Den 5.december deltog jeg i en workshop omkring apps til social historier.

Workshoppen blev afholdt af Social IT Lab, Nørre Farimagsgade Kbh K.

Grunden til, at jeg gerne ville deltage var som udgangspunkt, at jeg igennem mit nuværende arbejde (3.praktik), arbejder med piktogrammer, sociale historier, og billeder som kommunikations redskaber. Alt sammen gøres dog old school med printer, lamineringsmaskine og velcro. Dette er vildt tidskrævende og til tider besværligt at have med at gøre.
Jeg ville gerne undersøge, om der var nogle apps, der kunne gøre dette arbejde mere fleksibelt, ligetil, umiddelbart og en mulighed for, at det kunne foregå sammen med børnene og med større grad af brugerdeltagelse.

Vi blev præsenteret for forskellige apps, og fik selvfølgeligt lov til, at afprøve alle de apps vi blev præsenteret for.

Mig og min makker, som jeg ikke kender, fordybede os i to apps; "Scan How" og "Pictello". Vi blev hurtigt mest begejstrede for Pictello fordi den er meget brugervenlig og ligetil. Vi blev fortrolige med den øjeblikkeligt og jeg kan sagtens se den blive brugt i min pædagogiske hverdag.

Pictello er et enkelt redskab hvor du kan tage dine egne billeder, videoer og lydklip og lave historier med det samme. Du kan også skrive en tekst på dansk, som der bliver læst op af en stemme der hedder Mette, som dog har en lidt mekanisk stemme :)
På startsiden kan du lave flere mapper med undermapper. Hver mappe giver du et navn og et billede, og på den måde kan en app/ipad fungere til flere børn på en stue eksempelvis.

Scan How var lidt mere besværligt, men lidt flere muligheder opsætningsmæssigt.
I Scna How arbejder man også med QR koder, som så kan deles med andre, men kun dem der også er logget ind på samme app. Det giver lidt en begrænsning, og jeg kan ikke helt se hvordan det skal fungere med mange børn og være logget ind sammen osv.
Hvis jeg skulle smide en besked ud til mange på én gang, ville jeg nok bare gå igennem youtube eller en blog, og lave en QR kode som kan læses af alle der kan læse QR koder, og ikke kun dem der er logget ind på sammen app. ?
Fed idé ellers med QR koderne, men jeg kan ikke helt forstå hvordan den skal bruges?


Om Socialt IT Lab vil jeg godt rose dem, og sige at det kan være en god idé, at holde øje med hvad de går og laver og tilbyder af workshops. De var forberedte, imødekommende og der var en god stemning derinde. Og det var helt ok at komme uden viden omkring apps osv.

Du kan besøge dem på deres hjemmeside og facebook.
http://socialitlab.dk/
https://www.facebook.com/socialitlab

1 kommentar:

  1. Tak for deling og relevant link :-) Jeg er blevet glad for bog-appen Book creator - gad vide hvordan de adskiller sig ellers. Oplæsning er der ikke i Book creator og heller ikke mappe-system. Men ellers lyder det relativt parallelt med Pictello.

    SvarSlet