mandag den 15. november 2010

Linjefagsdokument 15/11 2010. Multimedie.

Multimedie produktion i Mediator 9. 


Stikord fra timen:

Multimedie produktion er en samling af mange medier:
Lyd.
Foto.
Video.
Tekst.
Animation.

Produktet kan inderholde en interaktiv del, en informativ del og en innovativ del.

Multimedieproduktion som pædagogisk praksis.
Det kan bruges som kommunikations værktøj til f.eks. små børn, hvor du kan lave produktioner, der indeholder dem selv eller deres eget legetøj. Og ud fra meget simple opsætninger, kan de aktivere disse elementer på skærmen, og forskellige ting kan ske?
Det kan således bruges som et "første møde med computeren".
Ligeledes kan en produktion bruges til brugere uden verbalt sprog, og på denne måde styrke deres begrebs verden.

Selve produktionen:
Vi er igang, med et simpelt spil i Mediator 9 fra Match Ware. Spillet hedder "Julemanden på Hawaii", og er noget så simpelt som, en julemand der er strandet på Hawaii, og her skal han finde en dame, og nogle tomme flasker, så han kan få råd til billetten hjem.
Softwaren er ikke super nem at gå til, så det kræver enten lidt tid til at sætte sig ind i det, eller en hurtig og præcis vejledning; det sidste fik vi heldigvis, for ellers havde vi intet fået lavet.

Målgruppen til vores spil er, små drenge, eller andre, der syntes en animeret nøgen dame, der bliver fanget af en julemand på Hawaii er sjovt :-). Alder 4 - 99år.

Fortsættes i morgen, hvor spillet bliver færdigt......

16/11.
Spillet blev færdigt til tiden, og vi fik lagt lyde og musik ind. Musik delen måtte vi hente assistance til, da vi ikke selv kunne bryde den. Problemet var, at vi brugte softwarens integrerede windows media player, og den stoppede så snart man skiftede scene. Og vi ville have et stykke musik til at køre i baggrunden hele tiden.
Nå - vores lærer knækkede den, og vi fandt frem til, at musikken skulle smides ind som en handle, i eksempelvis en trykknappe (et klik med musen), og derved kunne vi få den til at kører så lang tid vi ville have den til det. Vi kunne også stoppe den, ved en anden handling senere i spillet.

Vores spil blev udformet sådan, at der var en form for rød tråd i banerne, og man kunne ryge tilbage i spillet hvis man eksempelvis, samlede den forkerte flaske op. Så der var en vis form for kontinuerlighed i spillets opbygning og design. Det samme layout var brugt til selve banerne, men der var så vinder eller taber banerne og forsiden der var anderledes, men stadig i en form for julestemning.
Selve designet, sådan rent æstetisk set, var ikke noget at skrive hjem om, men jeg syntes dog alligevel, at vi fik opfyldt nogle kriterier, som også er værd at fremhæve: Kontinuerlighed, enkelhed, humor, ro i billedet, sammenhæng mellem baggrund og forgrund (billede og gif´s ) og musikken passede til spillet.

Alt i alt et tilfredsstillende produkt, og en sjov (og til tider), frustrerende proces. Men ny software, kan også bare være møg hanrende ----- indtil man lærer at bruge det. For det er faktisk et forholdsvis nemt program, og et program med et hav af muligheder. Jeg ville dog lige overveje det et par gange, før jeg smed det i hovedet på børn. De skulle i hvert fald have en hvis portion tålmodighed, og en vis kendskab til pc software (microsoft).

Nu vil jeg lave et simpelt spil, til min datter på 2½år.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar