mandag den 27. september 2010

Liniefagsdokument 24/9 2010 Weblogs.





Til denne undervisning var jeg desværre fraværende pga. sygdom, men jeg har læst noget materiale.
Blogs er velkendte og bruges i mange sammenhænge. Der findes blogs om alt på nettet, og kun fantasien sætter grænser. Vil du vide noget om at bygge din egen drage, så kig f.eks. her byg din egen drage . Vil du vide noget om mode http://www.modebloggen.dk/ osv. Der er vist ingen grund til, at finde flere eksempler frem.
Blogs kan også bruges i meget mere personlige sammenhænge. Jeg bruge BLicOloG i skolesammenhæng, og skrive mine tanker omkring undervisningen ned her, i al offentlighed. -  Offentlighed! Det er ret vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvad man skriver i sin blog. Alle kan læse dine tanker og se dine billeder. Så det er et sted for personlige udskejelser, men også et sted, hvor der gælder de samme "regler", som i alle andre offentlige fora. Både nedskrevne som uskrevne regler. Du skal f.eks. passe på med, at komme med racistiske bemærkning på din blog, som den kvindelige betjent Diana Brälye gjorde på hendes personlige, men offentlige blog. Hun blev fyret, enten fordi hun overtrådte specifikke paragraffer, eller fordi hun blev en del af et politisk spil. Ligemeget! Hun skrev noget krænkende på hendes blog, og det skulle hun have overvejet konsekvensen af, før hun gjorde, og specielt som politiassistent. En blog er offentlig, og alle kan læse med. 
Det er et lidt yderligt eksempel at finde frem, men alligevel godt, fordi det illustrerer bloggens offentlige tilgængelighed. 


Didaktiske overvejelser omkring blogs - blogs som pædagogisk værktøj.
En blog kunne sagtens være et fælles forum for en institution, en enkelt stue, et bosted, en byggelegeplads o.s.v. Bloggen kan bruges som konkret opslagstavle i forbindelse med aktiviteter og tidspunkter. "På lørdag er der snobrøds konkurrence - hvem kan lave det længste snobrød!"  
Bloggen kan også bruges som en dokumentarisk narrativ blog. Et sted hvor du fortæller om eksempelvis Blå Stues hverdag og aktiviteter til forældre, søskende, medarbejdere og børnene selv. Det er fantastisk, at dine bedste forældre i Grønland, kan følge din hverdag på "tæt" hold. Ligeledes kan kommunikation gå den anden vej. Annas mormor og morfar fra Sukkertoppen lægger et par gange årligt billeder op på Annas børnehave blog, og hele Blå Stue kan se, hvordan det er på Grønland, hvor Annas ene halvdel af forfædre kommer fra. Annas grønlandske historie kan derved inkluderes i den fælles historie; Blå Stue.
Det er måske ikke anderledes end med almindelige fotos, men her har man bare nemmere ved, lige at tage et hurtigt billede af alle børnene, og poste det med kommentaren, "tak for fine billedere Annas Mormor og Morfar".       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar